Beogradski sajam na WTO u Londonu

Beogradski sajam turizma predstavljen na najvećem Međunarodnom sajmu turizma u Londonu gde su održani mnogi sastanci, uspostavljeni novi kontakti i umreženi izlagači.

Međunarodni sajam turizma, ugostiteljske opreme i vina predstavljen je na Međunarodnom sajmu turizma u Londonu 2019. Na štandu Turističke organizacije Srbije na posebnom info punktu najavljen je datum održavanja sajma, koncept, kao i slogan za sledeću godinu – „Put pod noge“.

Za ovo predstavljanje pripremljeni su posebni materijali sa informacijama o sajmu, aplikacionim formularima za izlagače, kao i poseban suvenir – ručno izrađen magnet.

Tokom sajma održani su brojni sastanci sa potencijalnim izlagačima naročito iz Italije, Rumunije, Poljske, Kine i drugih zemalja. Pored toga u cilju animiranja poslovnih gostiju i kreiranja poslovne atmosfere na sajmu uspostavljeni su kontakti sa kupcima koji bi organizovano došli na sajam. Aktivnost je nastavak unapređenja poslovnih poteza kao što je kreiranje B2B portala i umrežavanje izlagača i posetilaca koji dolaze na Sajam turizma.

Ovo predstavljanje na sajmu u Londonu Beogradski sajam je osvojio kao dobitnik prestižne nagrade Turistički cvet. Nagrada je dobijena za organizaciju i doprinos razvoju, unapređenju i promociju turizma na autentičan i kreativan način, kao i podizanje kvaliteta turističkih usluga od strane Turističke organizacije Srbije 2019. godine.