Dobrodošli na Crveno more

Egipat predstavlja jedinstvenu mešavinu bezvremenske fascinacije i modernih pristupa odmoru, što mu obezbeđuje posebno mesto u svetu turizma. Šire gledano, turistička područja Egipta mogu se podeliti na dolinu Nila, pustinje i oaze, kao i na oblast Crvenog mora i Sinajsku regiju. Putovanje između ovih područja je veoma lako. Ovde je prilično jednostavno rezervisati odmor koji spaja vrlo različita iskustva u jednom putovanju. Ne čudi što su Crveno more i Sinaj trenutno najpopularnije i najbrže rastuće turističke destinacije na svetu.

Osim mirnog odmora na suncu i pesku, na raspolaganju vam je veliki niz aktivnosti, uključujući svetski poznato ronjenje, izlete u pustinji, planinarenje, golf i nacionalne parkove. Ovde ima za svakog po nešto, a prijateljska atmosfera i širok spektar aktivnosti privlače veliki broj porodica.

Uživajte na suncu Crvenog mora, kao i u nekim od najboljih morskih i porodičnih aktivnosti na istoku Egipta. Samo more se nalazi u blizini istočne pustinje i južno od Sinaja, dok je sama rivijera Crvenog mora dugo priobalno područje prepuno prelepih plaža koje vode do Crvenog mora. Ovde ćete moći da plivate među delfinima, dugonzima, kao i da uživate u velikom broju flore i faune.

Sunce i izuzetna klima tokom cele godine čini egipatsko Crveno more savršenom ronilačkom destinacijom u bilo koje doba godine. Čak i u prva tri meseca u godini, kada je temperatura vode između 21 i 22 stepena, i dalje možete plivati, roniti ili zaroniti u kristalno plave vode.

Možete se uputiti do turističkog odredišta i zadržati se u bilo kom od međunarodnih hotela tokom cele godine u Šarm El Šeiku. U prijatnoj klimi Hurgade možete otići na podvodni ribolov, ronjenje, kampovanje i posetiti najveći svetski muzej akvakulture u svetu.

Opustite se u El Gouni u luksuznim hotelima postavljenim među raskošnim planinama i kristalno čistom vodom. U Marsa Alamu idite na ronjenje, ribolov i razgledanje. Povežite se sa ljubaznim meštanima šarmantnog ribarskog mesta zvanog Dahab. Marsa Alam i Safaga su poznata terapeutska odredišta. Naročito se kaže da je Safaga jedna od najboljih lokacija na svetu za izlečenje psorijaze.

Dobrodošli na Crveno more

Iznad svega, Crveno more je destinacija iz snova koja odgovara velikom broju ljudi, bilo da žele da se opuste, istražuju ili traže idealan porodični odmor.

Ukoliko tražite opuštanje, zamislite sedenje na luci sa nogama u Crvenom moru dok posmatrate veliki broj jarko obojenih riba kako vam se približavaju da vas pozdrave. Čak i ako to nikada ranije niste učinili, probajte snorkling i uživajte u drugačijem svetu u kojem možete osetiti deo života mora.

Naravno, Crveno more i Sinaj jedno su od najprivlačnijih odredišta na svetu i za iskusne ronioce. Za rekreativne ronioce i ronioce ovo mesto predstavlja pravi raj. One koji prvi put dolaze iznenadiće čitav niz aktivnosti u kojima mogu da uživaju. Za sve veći broj turista, sport i aktivnosti na otvoronem osnovni su deo odmora daleko od svakodnevnice. Osim zabave na vodi ili ispod nje, naći ćete vrhunske sadržaje za golf i planinarske aktivnosti.

Za mnoge igrače golfa, planiranje golf dana sa saznanjem, a ne nadajući se, da će sunce obasjati, ovo mesto je mesto iz snova. Narod Egipata voli golf, te odmarališta kao što su Ain Sukhna, El Gouna, Hurghada, Sharm el-Sheikh, Taba, imaju fantastične golf terene.

Jedna od mnogih teorija o poreklu imena Crvenog mora se vrti oko prelepih crvenih nijansi koje se odbijaju od planina i vode dok sunce izlazi i zalazi. Za ljude avanturističkog duha ove veličanstvene planine nisu samo za divljenje već i za planinarenje. Ukoliko želite da ih isprobate, bilo da ste početnik ili stručnjak, postoji mnogo tura, kao i instruktora koji će vam pokazati put.

Zaronite u džinovski akvarijum kako biste videli raznobojni svet izgrađen od armije građevinara – korala. Na Crvenom moru vaše mogućnosti za uživanje su zaista beskrajne!

Egipat, ovogodišnji partner Beogradskog sajma turizma, predstaviće se u hali 1.