Grčka je fascinantna destinacija za godišnje odmore na Mediteranu tokom cele godine. Uz ljubazne i gostoljubive meštane, neverovatne obale, prelepa ostrva, ukusnu kuhinju i turističku infrastrukturu visokog kvaliteta, nudi nezaboravne odmore tokom čitave godine. Uvek postoji nešto više u čemu će posetioci uživati.

Za nama je posebna godina koju biste radije ostavili iza sebe i išli dalje. Čekali ste strpljivo na bolje dane. Sada kada su ovi dani skoro pri kraju, možete početi sanjati o svom sledećem odmoru u Grčkoj. Mestu skrojenom za vas.

Grčka može zadovoljiti sve ukuse u svakom godišnjem dobu.

Zimske aktivnosti u savršenim selima, smeštenim na kamenitim planinskim padinama, nagrađuju posetioce izuzetnim prilikama za odmor i užitak na zimskom raspustu. Ovo je sezona kada priroda oblači svoje zimske boje i vazduh je svež i okrepljujući. Otkrijte skijališta i sve vrste zimskih sportova u planinskom predelu Grčke.

Tokom prolećne sezona Grčka je u punom cvatu, obojena i spremna da dočeka Uskršnje Praznike; na kopnu ili ostrvima, puno je iznenađenja! Ovo je vreme za piće uz pogled koji pruža priroda. Istražite staze, jezera, reke, i klisure na selu, naučite više o lokalnoj flori i fauni i posmatrajte ptice i leptire.

U leto, Grčka je na svom vrhuncu! Visoke temperature i sladak morski povetarac čine svakodnevno otkrivanje plaža prijatnim iskustvom, kao i večernje šetnje uzbudljivim i intrigantnim. Posećujući ostrva ili ploveći, otkrićete manje poznate plaže i uvale. Ako ste noćna ptica, noćni život u Grčkoj će vam dati ono što vam je potrebno. Uživajte u lokalnim grčkim mezedama (zalogajima) ili se opredelite za tradicionalnu kuhinju, probajte karakteristična pića i uživajte sa prijateljima i porodicom.

Za mnoge ljude i jesen u Grčkoj ima poseban šarm. Blaže temperature i hladnije noći, u poređenju sa letom, su savršene za posetu arheoloških iskopina i uživanja u najboljem odmoru u gradovima. Izgradite snagu i izdržljivost i probajte planinarenje na planinama gde su drevni grčki bogovi nekada živeli i lutali!

Za užitak, za odmor, za produženi vikend, za biznis, posao ili samo kratko putovanje, Grčka je mesto gde treba biti!

Dopustite nam da vas inspirišemo; saznajte više na sajtu https://www.visitgreece.gr/

ili na kanalima društvenih mreža:

Facebook https://www.facebook.com/visitgreecegr

Instagram https://www.instagram.com/visitgreecegr/

Twitterhttps://twitter.com/VisitGreecegr

YouTube https://www.youtube.com/c/greece

Pinterest https://gr.pinterest.com/visitgreecegr/_created/,

Preuzmite Visit Greece app za android https://www.visitgreece.gr/before-travelling-to-greece/visit-greece-app/ i odaberite vašu sledeću destinaciju za odmor u Grčkoj.