U srcu Evrope leži zemlja poznata po svojim izuzetnim vinima i termalnim vodama. Zemlja Tokaji Aszu, jednog od najboljih slatkih vina na zemlji, a ovo je i zemlja sa više termalnih izvora nego bilo koja druga na kontinentu. Iako nema izlaz na more, Mađarska se može nazvati „zemljom voda“ jer poseduje najveće biološki aktivno termalno jezero na svetu pogodno za kupače.

Zemlja u kojoj tradicija, istorija i glamurozan moderan način života idu ruku pod ruku, što se ogleda u gastronomiji sa Mišelinovim zvezdicama koja prihvata nove trendove uz poštovanje svoje zvezdane prošlosti.

Otkrijte čuda Mađarske i napravite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života. Posetite Mađarsku!

Budimpešta je jedna od velikih evropskih prestonica, inovativna, kosmopolitska i živahna. Nove zgrade i prirodno okruženje, grandiozna arhitektura i termalne banje, zajedno čine retku autentičnu i istorijsku lepotu.

Modernost cveta u novoj raznovrsnoj i inventivnoj gastronomskoj, modnoj i dizajnerskoj sceni grada i bogatim kulturnim aktivnostima od ulične umetnosti do klasične muzike najvišeg kalibra.

Preuređeni glavni trgovi, ulice koje su prilagođene biciklizmu, ali ih i dalje opslužuju česti tramvaji i autobusi, savremeni kompleks milenijumske umetnosti na obali reke i vrhunski hotelski fond, Budimpešta je prihvatila 21. vek bez gubljenja svoje vanvremenske elegancije. Ovo je metropola koju možete lako preći dok se divite znamenitostima kopnenim putel ali i brodom ako želite. Ipak, najbolji način da otkrijete grad je šetnja.

Slojevi istorije se odvijaju pred vašim očima dok se divite fasadama i izuzetnim arhitektonskim detaljima. Ulice su jasno označene putokazima, razdaljine koje je lako preći, grandiozni mostovi koji omogućavaju graciozan prolaz preko Dunava između nekadašnjih odvojenih gradova Budima i Pešte. Nasip je takođe u velikoj meri deo urbanog tkiva, tramvajske rute i neformalnog obilaska grada pešačkom rutom.

Sami Mađari neprestano iznova osmišljavaju novitete u glavnom gradu, koristeći njegove jedinstvene prostore za kreiranje i izlaganje, bilo da se radi o Festivalu vina u istorijskom okruženju Budimskog zamka ili o zajedničkim letnjim piknicima na Mostu slobode.

Ovo je grad koji oslobađa, stimuliše i pleni, spajajući prošlost i sadašnjost da bi stvorio jedinstveni začin Budimpešte.

Napravite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života. Posetite Budimpeštu!