Smeštena u središtu Azijsko- pacifičkog regiona, Malezija uživa stratešu lokaciju i tropsku klimu tokom čitave godine. Sa 13 okruga, tri Federalne teritorije i populacijom koja trenutno premašuje 28 miliona ljudi, Malezija kombinuje najbolje iz Azije. Poznata je po svom raznovrsnom kulturološkom pejzažu, koji uključuje tri najstarije civilizacije Azije – Malaje, Kinezi Indijce – i jedinstvenim etničkim zajednicama Sabah i Sarawak.

Jedna od globalno najpopularnijih destinacija za odmor, Malezija poseduje širok spektar jedinstvenih atrakcija. Šta god je vaša definicija ispunjenog odmora, Malezija ima sve neophodne elemente – netaknuta plaže i ostrva koja oduzimaju dah, bogatu tapiseriju kulture i istorije, i dobro očuvana nacionalna blaga, moderne usluge svetskog nivoa, fascinirajuću kolekciju flore i faune, bujne i dobro očuvane nacionalne rezervati, divan niz jela i ukusnu kuhinju i dugu listu mesta za šoping. Ali nemojte nas samo držati za reč.

Dođite i otkrijte mnoga čuda Malezije.

Otkrijte blistavi glavni grad Malezije

Kuala Lumpur, popularno nazvan „KL“, je glavni grad Malezije i jedan od najdinamičnijih gradova Azije. Ova užurbana metropola je prepuna različitih rasa i kultura i dom je populaciji od 3.4 miliona ljudi. Jedna od najšarmantnijih odlika ovog rascvetanog urbanog centra je njegova sposobnost suprotstvaljanja starog i novog. Karakteristične visoke zgrade, kao što su Petronas kule bliznakinje, stoje uz kolonijalne zgrade, kreiraju divan kontrast. Zelene zone, vrhunski tržni centri, tematska mesta i istorijske četvrti daju KL-u njegov jedinstven karakter.

Sunce, More, Pesak

Blagoslovena tropskom klimom tokom čitave godine, Malezija je jedna od top destinacija za odmor na suncu, moru i pesku. Zapljusnuta vodama Malačkog moreuza, Južnog kineskog mora, Andamanskog mora kao i Sulu i Celebes mora, Malezija se diči nekim od najlepših ostrva i plaža u regiona. Dom je stotinama tropskih ostrva u rasponu od naseljenih kopnenih masa do netaknnutih ostrvca. Karakteristične čiste peščane plaže i spektakularni podvodni pejzaži pružaju savršeno igralište za strastvene ronioce i skuba dajvere. Langkawi, dragulj Kedaha i dom UNESCO Global Geoparka, poseduje neuporediv prirodni šarm. Idilične plaže Langkawija poput Tanjung Rhu, Cenang i Burau zaliv pružaju savršeno okruženje za sportove na vodi.

Ronjenje

Locirana u epicentru najbogatijeg svetskog podvodnog okruženja, Malezija je blagoslovena sa obiljem morskih parkova, svaki sa odličnom preglednošću i bogatim podvodnim ekosistemom. Neka od najboljih mesta za ronjenje u regionu se nalaze ovde, konkretno u vodama Terengganu, Johor, Pahang i Sabah.

Eko-avanture

Obdarena izobiljem nacionalnih bogatstava, Malezija je poznata po destinacijama eko-turizma. Bujne prašume i neravan teren čine je jednoj od najboljih mesta za eko-avanture. Nacionalnih parkova je puno, svaki sa neverovatnim diverzitetom flore i faune kao i impresivnim prirodnim pejzažima, koje pružaju savršenu platformu za razne aktivnosti.

Kultura i nasleđe

Maleziju čini od bogata tapiserija raznobojne kulture i dobro očuvano nasleđe. Populaciju čini spajanje raznih etničkih grup, koje zajedno čine očaravajuću mešavinu u gastronomiji, zanatu, tradiciju i arhitekturu. Raznoliko kulutrološko nasleđe Malezije je evidentno u njenim običajima, socijalnim praksama, rekreativnim aktivnostima, rukotvorinama, hrani, muzici i drugim formama zabave. Ostaci prošlosti u formi starih građevina, istorijskih mesta kao i drevnih relikvija koje se još uvek mogu videti svuda po Maleziji do današnjeg dana – podsetnik su na bogatu i raznobojnu istoriju države.