Privredno društvo Monix Beograd je osnovano 1993. godine. Preko 30 godina društvo se razvijalo na polju turizma i osvajalo turistička tržišta u zemlji i inostranstvu pri čemu je prioritet uvek bio na zadovoljenju zahteva svojih putnika.

Privredno društvo Monix je sa prvom investicijom u Grčkoj počelo davne 1995. godine tako da danas poseduje preko 1.000 ležajeva u prvoklasnim apartmanima u grčkim letovalištima Stavros, Vrasna, Paralia, Olympic beach i Leptokaria gde svake godine letuje preko 10.000 zadovoljnih turista.

Monix je sa prvim investicijama na Zlatiboru počeo 2008. godine otvaranjem objekta Monix Club, a potom su usledile investicije u objekat Monix Village na Potocima, Monix Centar u neposrednoj blizini autobuske stanice i na kraju investicija u luksuzan apartmanski kompleks na Obudojevici nazvan Monix Hoteli Zlatibor.

Kompleks Monix Hoteli Zlatibor predstavlja moderan i luksuzan turistički kompleks smešten u naselju Obudojevica na 700 m od centra Zlatibora. Hotelski kompleks se sastoji od četiri objekta iz kojih se pruža prelep pogled na centar Zlatibora kao i na zlatiborske vrhove Čigotu i Tornik. Kompleks poseduje preko 60 luksuznih smeštajnih jedinica koje su razvrstane u objekte Monix Club, Monix Apart Club i Monix Palace.

U sklopu kompleksa nalazi se spa & wellness centar koji poseduje đakuzi, saunu, parno kupatilo, prostorije za masažu, salon lepote, fitnes salu i teretanu. U okviru kompleksa Monix Hoteli u Vili Monix Club nalazi se restoran sa baštom kapaciteta 120 mesta. U ponudi restorana su pansionski obroci i tradicionalna jela zlatiborskog kraja iz bogate a-la-carte ponude.

Pored raznovrsnih sadržaja koje ovaj kompleks nudi, gostima su na raspolaganju i druge dodatne usluge kao što su: organizacija različitih turističkih izleta luksuznim minibusevima sa audio vodičem na srpskom i engleskom jeziku, razne pešačke ture, vožnja bicikala, jahanje konja i druge aktivnosti zbog kojih naši gosti žele da provedu odmor na Zlatiboru.

Tokom večeri organizuje se muzički program u prijatnom ambijentu prilagođen različitim ukusima.

Za najmlađe goste obezbeđena je dečija igraonica sa raznim sadržajima gde se profesionalni animatori posvećuju deci da provedu nezaboravan odmor. Za sve goste kompleksa obezbeđen je besplatan WiFi i parking.

Monix je izlagač na ovogodišnjem Sajmu turizma, gde će posetioci dobiti sve potrebne informacije o ponudama i aranžmanima.