Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope 2019.

Nakon svečane ceremonije otvaranja u Sinagogi, održane 26. januara, Novi Sad započinje godinu Mladih!

Novi Sad je ove godine OMLADINSKA PRESTONICA EVROPE i čitava godina biće puna dešavanja i konferencija posvećenih mladima.

Ova titula pripada svim mladim ljudima koji u njemu žive, a Omladinska prestonica Evrope Novi Sad je savez udruženja koji zajedno sa svojim partnerima sprovodi program zahvaljujući kojem je Novi Sad osvojio tu laskavu titulu.

Turistička organizacija grada Novog Sada predstaviće se u hali 4 na Beogradskom sajmu turizma (21 – 24. februar), gde će posetioci moći da se upoznaju sa aktivnostima OPENS-a i saznaju više o turističkoj ponudi grada Novog Sada i brojim događajima koji će se ove godine održati u gradu.

Bogata turistička ponuda Novog Sada privlači veliki broj posetilaca, kako iz svih krajeva zemlje, tako i iz brojnih zemalja sveta, jer svako voli da uživa u autentičnim pojedinostima jedne sredine koja na vrlo gostoprimljiv i susretljiv način dočeka svakog gosta.

Prema poslednje obrađenim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Novom Sadu je za 11 meseci (period od 1. januara do kraja novembra 2018. godine) ostvareno 422.899 noćenja domaćih i stranih turista zajedno. Ovaj broj noćenja je veći za 23,4% nego u istom periodu 2017. godine.