16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA deo je velike i uspešne manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede. HORECA–OPREMA tradicionalno se odvija paralelno sa Međunarodnim beogradskim sajmom turizma, Međunarodnim sajmom vina BeoWine i Sajmom suvenira „Vidi Srbiju“ i iz godine u godinu beleži sve veće interesovanje izlagača i posetilaca.

HORECA–OPREMA i ove godine okupila je najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

U izlagačkom programu ove godine učestvuje 62 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Italije i Grčke, a posetioci u halama 2B i 2C mogu da vide širok asortiman opreme za kuhinje, restorane, barove, hotele, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, stručnu literaturu i publikacije.

Novi izlagači ove godine dolaze iz sfere konsaltinga i profesionalne opreme za poslastičarstvo i pekarstvo.

Na sajmu se predstavljaju firme koje izlažu nameštaj, posteljinu, biorazgradive slamčice, softvere, rashladne vitrine, mašine za poslastičarstvo i pekarstvo, smese za sladoled i dr.

Među učesnicima su Unox (Italija), Tognana (Italija), Miele (Nemačka), dok tradicionalno iz Srbije nastupaju Eurocolor (materijal za uređenje enterijera), Migo (nameštaj za HoReCa sektor, visoke otpornosti, kvaliteta i modernog dizajna), Fragolina (revolucija u proizvodnji sladoleda), Okpiro Eco Gril (novi modeli, asesoari za pripremu roštilja, uz spremanje hrane sa sajmu i degustaciju posetilaca), Elmiss Line (profesionalna kuhinjska oprema i elementi od nerđajućeg čelika najvišeg kvaliteta), Textil (proizvodnja i prodaja sopstvenih tekstilnih proizvoda).

Prvi put na sajmu HORECA-OPREMA učestvuje kompanija IKEA, poznata po inspirativnim idejama i uslugama za opremanje domova, ali i po Business programu orijentisanom ka ugostiteljstvu i kancelarijskim delatnostima.

Izlagački deo sajamskog programa obogaćen je atraktivnim događajima, prezentacijama na štandovima, demonstracijama ugostiteljskih veština, pravljenju sladoleda i koktela uživo na najmodernijoj opremi, a posetioci će uživati u degustaciji proizvoda.

Na štandu CORP biće održano takmičenje barista, a na štadu HANI INTERNACIONAL svakog dana demonstriraće se najraznovrsnije poslastičarske tehnike izrade: dekoracija torti sa fondanom, izrada figurica od fondana i rad sa čokoladom; velvet torti i rolata i njihova dekoracija, komadnih kolača od velvet kora, dekoracija glazurama; izrada pralina i rad sa čokoladom; izrada komadnih kolača i filova sa čokoladom; priprema makaronsa, museva i njihova dekoracija.

Celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije, uz druženja i nezaboravne susrete razlog su zašto posetioci svakog februara iščekuju ovaj nezamenljivi i vanserijski događaj.