Kakve su ti misli, takav ti je život! Sveti otac Tadej Vitovnički

Na Sajmu turizma upoznaćemo Petrovac na Mlavi – opštinu sa dva srca koja je pravi izbor za vikend ispunjen novim doživljajima.

Posetioci će biti na mestu gde se dodiruju žitorodna ravnica Stig i mistično Homolje, gde se sastaju dve kulture: srpska i vlaška, gde Mlava stvara Gornjačku klisuru i plodnu dolinu, gde su koreni prvog srpskog olimpijca maratonca Dragutina Tomaševića, gde se još uvek čuje zvuk vodeničnog točka i širi miris prirode…

Kreni u istraživanje i otkrij sasvim nove mogućnosti odmora, rekreacije i zabave kroz naš koncept zdravlja, avanture, adrenalina i kulture. Mnoštvo je opcija odakle da kreneš, a na tebi je izabereš ono što ti je najbliže srcu.

Oslušni prirodu i udahni osećaj nove avanture, jer se na samo 120 kilometara od Beograda i odličnim saobraćajnicama za manje od 90 minuta stiže u deo Srbije koji često nazivaju „Homoljskom Svetom gorom“. Ovde ćeš upoznati manastire iz 13. i 14. veka, osetićeš energiju šuma Tresta, inspirisaće te lepote Gornjačke klisure, pokrenuti adrenalin planinarskih staza i Via ferrate… Pokloni sebi spa i wellness u „Mlavskim termama“, prošetaj stopama Đure Jakšića i probaj naš vlaški kačamak i sir, med iz Kamenova – sela pčelara, kladurovske žmare, pastrmku iz naših reka i domaća vina i rakije…

Poruka turistima iz Petrovca na Mlavi glasi: Otvori srce i nađi pravi ritam za sebe, a mi ti garantujemo da nam se vraćaš ponovo!