Posetioci Sajma turizma upoznali su se sa novom turističkom destinacijom, jer se prvi put ove godine na sajmu predstavila Demokratska Republika Sao Tome i Principe, egzotična ostrvska država u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi.

Nastup na sajmu protiče u komunikaciji sa brojnim zainteresovanim posetiocima na njihovom štandu u hali 1 koji bi da saznaju nesto više o turističkim atrakcijama, mogućnostima da je posete i aranžmanima

U nedelju, poslednjeg sajamskog dana, ministar turizma Sao Tome i Principe g. Aerton do Rosário Crisóstomo obišao je manifestacije i susreo se sa predstavnicima Turističke organizacija Srbije i Turističke organizacija Beograda.

Dva ostrva ime su dobila po Svetom Tomi, na čiji dan su Portugalci otkrili u ekvatorijalnom pojasu Atlantika. Tropska klima sa periodima vlažnih i suvih talasa i najvišom godišnjom temperaturom oko 27 stepeni, prelepe plaže na Atlantskom okeanu, tropske prašume i vodopadi, flora i fauna, kao i raznovrsna kuhinja, čine upečatljivom ovu, za naše putnika, novu destinaciju.