Turistička organizacija Vojvodine nastupiće na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na zajedničkom štandu u saradnji sa turističkim organizacijama Bečeja, Bele Crkve, Bača, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Kovina, Vršca, Sombora, Kovačice, Odžaka i Nove Crnje. Na zajedničkom štandu predstaviće se i Privredna komora Vojvodine.

Turistička ponuda AP Vojvodine biće predstavljena putem štampanih i video materijala, dok će posetioci imati priliku da degustiraju tradicionalna vojvođanska jela, koja predstavljaju miks kuhinja naroda koji žive na ovim prostorima. Naime Turistička organizacija Vojvodine i Kuhinjica svaki dan sajma organizovaće promociju „Vojvođanskog ručka“ uz mogućnost degustacije autentičnih jela Vojvodine. Takođe posetiocima će biti predstavljeno štampano izdanje kuvara Vojvođanski ručak. Kampanja „Vojvođanski ručak – neodoljivi ukus ravnice“ kreirana je u 2021. godini u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Privrednom komorom Vojvodine. U sklopu pomenute kampanje kreirano je štampano izdanje kuvara Vojvođanski ručak, kao i web portal www.vojvodjanskirucak.com, koji zapravo predstavlja objedinjenu bazu ugostiteljskih objekata na teritoriji AP Vojvodine koji u svojoj ponudi imaju tradicionalne vojvođanske specijalitete. Pomenuti portal je i riznica recepata mnogobrojnih delikatesa sa ovih prostora.

Nastup na sajmu pratiće brojne prezentacije turističkih organizacija i turističkih subjekata tokom sva četiri dana održavanja sajma. Turističke organizacije AP Vojvodine će se predstaviti na kreativan i originalan način, približavajući posetiocima sajma raznovrsnu turističku ponudu dinamične ravnice na severu Republike Srbije.