Na ovogodišnjem Sajmu turizma nastupiće Regionalno veće za saradnju (RCC) koje će na štandu u hali 1 (štand 1100) predstaviti zajednički regionalni Zapadni Balkan – Pokretanje RCC.int.

Štand će ugostiti desetak operatora iz regiona i omogućiti im da promovišu i prodaju svoje najbolje svoje kulturne i avanturističke turističke ture koji pokrivaju različite delove Balkana, od Bosne i Hercegovine, preko Crne Gore i Srbije do severne Makedonije i Albanije.

U sklopu nastupa na Sajmu turizma, u subotu, 22. februara 2020. RCC će lansirati novu zajedničku regionalnu kulturnu turističku rutu pod nazivom BALKAN MONUMENTAL TRAIL (BMT) koja bi trebalo da oživi umetnost, dizajn i arhitekturu spomenika iz Drugog svetskog rata izgrađenih u periodu između 1950-tih i 1990-tih godina širom Zapadnog Balkana. Ova ruta spada u ponudu novih turističkih proizvoda za međunarodne i posetioce iz regiona koji traže jedinstveno kulturno iskustvo.

Pokretanje BMT-a, koje će biti održano u subotu, 22. februara, uključivaće prezentaciju i panel diskusiju, kao i posetu spomeniku Kosmaj kod Beograda.

Program lansiranja BMT:

11:00 – 11:30 časova
Predstavljanje Balkanske monumentalne rute
UMETNOST, ISTORIJA, PRIRODA
hala 1, štand / konferencijska sala 1415

12:00 – 13:30 časova
Panel diskusija i prijem
Balkan Monumental Trail – Umetnička turneja jedinstvene kreativne zaostavštine
hala 1, Poslovni salon/ Business Lounge

14:00 – 17:00 časova
Poseta Spomeniku Kosmajskom partizanskom odredu