Promocija Gruzije na sajmovima vina i turizma

Štand Gruzije, zemlje koja se ove godine premijerno predstavlja na Sajmu vina BeoWine u hali 3 Beogradskog sajma, posetili su čelnici gruzijske košarkaške federacije.

Njihova poseta izazvala je veliko interesovanje među posetiocima koji su iskoristili priliku da se druže i fotografišu sa poznatim ličnostima iz sveta sporta.

Košarkaška reprzentacija u Beogradu boravi povodom prijateljskog meča sa košarkaškom reprezentacijom Srbije i svoje slobodni vreme iskoristili su za posetu centralnog gradskog događaja ovog vikenda, Sajma turizma i Sajma vina.

Gosti štanda Gruzije i Beogradskog sajma bili su gospoda: Paata Guraspauli, predsednik košarkaške Federacije Gruzije, Ilija Koberidze, šef misije Kancelarije Ambasade Gruzije u Beogradu, Vladimir Boisa, potpredsednik gruzijske košarkaške federacije, Giorgi Kartvelishvili, generalni sekretar gruzijske košarkaške federacije i Davit Sirbiladze, počasni konzul Srbije u Gruziji.

Na pitanje koji rezultat očekuju sutra na utakmici imali su diplomatski odgovor: „Videćemo…“.

Tokom druženja degustirala se čurčhela, tradicionalna gruzijska poslastica od semenki grožđa i lešnika, kao i crno vino Tchrebalo, a gosti sajma raspitivali su se za najbolja domaća vina i srpske vinarije.

Gruzija će na Sajmu turizma danas u 15 časova organizovati prezentaciju „GEORGIA – TRAVEL DESTINATION“ na kojoj će se promovisati ova prelepa zemlja koja je sve popularnija turistička destinacija, uz degustaciju čuvenih gruzijskih vina i slatkiša.