Tour de Fruška, jedinstvena trodnevna manifestacija sportskog karaktera, namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, održaće se od 20. do 22. maja u Vrdniku, najsunčanijem mestu u Vojvodini.

Na obroncima Fruške gore, mestu poznatom po čistom planinskom vazduhu, dugim pešačkim stazama termalnoj vodi i banjskom turizmu, vrhunskim wellness & spa hotelima i bazenima sa termalnom vodom, gde su razvijen turistički sektor, priroda i odlična lokacija – idealan spoj za održavanje ovog događaja od velikog značaja za Pokrajinu Vojvodinu i turizam Srbije.

Prva međunarodna hibridna manifestacija rekreativnog e – biciklizma u Srbiji podeljena je u tri kategorije i spaja sport, turizam i privredu.

Sportski deo je rezervisan za MTB maraton rekreativnog karaktera, E-Bike Veliku nagradu Vrdnika, Eliminator trku, TDF Invictus Trail trku, Gas Gas trku za najmlađe takmičare kao i promotivnu TDF drumsku vožnju.

Bogat propratni program obuhvata Noćni bazar uz prisustvo velikog broja privrednika iz Vojvodine, kao i prezentaciju kulturnih dešavanja, znamenitosti i lokaliteta na štandovima turističkih organizacija. Ovo je prilika za sve da uživaju u svojim omiljenim hobijima i aktivnostima, da se takmičite u profesionalnim i rekreativnim trkama, prenesu mlađim naraštajima ljubav prema aktivnom načinu života i boravku u prirodi i podignu svest o prirodnom i turističkom potencijalu regiona. Ovaj događaj doprineće još boljem pozicioniranju Fruške gore na turističkom tržištu.

Program možete pronaći na sajtu organizatora: www.tourdefruska.com