Prodaja paket-aranžmana za prestojeću sezonu u turističkim agencijama Srbije veća je od šest do sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, a pored toga što je jefitnije putovati posredstvom agencija, turisti se odlučuju za paket-aranžmane iz bezbedonosnih razloga.

Prema podacima Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA kupovina aranžmana kod turoperatora svake godine je sve veća. Iako se jedan deo turista odlučuje da samostalno organizuje putovanje, najveći deo građana Srbije i dalje putuje isključivo posredstvom turističkih agencija koje organizuju čarter letove i grupne polaske. Jedan od osnovnih razloga je bezbednost i činjenica da agencije u potpunosti brinu o svojim putnicima.

Prema podacima MUP-a više od 5,5 miliona građana Srbije ima važeći biometrički pasoš, a posredstvom turističkih agencija paket-aranžman uplati više od milion ljudi.

Za predstojeću sezonu je do novogodišnjih praznika, u jesenjem ranom bukingu, prodato već 30.000 aranžmana, a najveća navala se očekuje u vreme Sajma turizma. Dosadašnja prodaja pokazuje povećanje od sedam odsto, dok za neka odredišta iznosi i do 20 odsto.

Turističke agencije koje su pripremile sajamske popuste očekuju vas na Sajmu turizma sa interesatnom ponudom destinacija iz celog sveta!