BeoWine 2020

U novom izdanju BeoWine je nastavio koncept kvalitetnog izlagačkog programa i svesrdne promocije svih učesnika i brendova koji se predstavljaju na sajmu.

Posetioci najveće vinske smotre u regionu u prilici su da se prvi put na sajmu upoznaju sa vinima iz Gruzije, čiji je neraskidivi deo nacionalnog identiteta upravo vino.

Gruzija ima dugu tradiciju vinarstva, a pravljenje vina u „kvevri“ glinenim vrčevima dospelo je i na UNESCO listu kulturne baštine sveta. Vina iz ove zemlje predstavljena su na sajmu u skladu sa željama mnogih ljubitelja vina u Srbiji, kojima je enološko blago Gruzije do sada bilo nedostupno.

Tradicionalno, pored srpskih vina, na BeoWine-u u ponudi su i vina iz Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Austrije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Italija, zemlja vina koja su kod nas veoma popularna, ima zajednički nastup na štandu koji zastupa sve regije Italije, pa samim tim biće predstavljena široka paleta etiketa.

BeoWine 2020

Iz Hrvatske nastupaju vinarije Pelješca i Istre, na zajedničkom štandu, a pojedinačno nastupaju izlagači maslinovog ulja iz regije Istre.

Jedna od karakteristika ovogodišnjeg programa Sajma vina jeste pojačan gastro segment i više prilika za usavršavanje znanja o uparivanju vina i hrane, s obzirom da će se na sajmu predstaviti proizvođači francuskih sireva, domaćih i hercegovačkih takođe, kao i proizvođači hercegovačke i crnogorske pršute, uvoznici i distributeri italijanskih proizvoda, ručno pravljene čokolade i ostalih gastro delikatesa.

Sajam BeoWine iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje jer ide u korak sa globalnim trendom – ekspanzijom konzumiranja vina, plasiranja novih vinskih ukusa i promovisanja vinske kulture i vinskog turizma u cilju podsticaja razvoja vinarstva i vinogradarstva.