Turističke atrakcije poput Aјfelove kule u Parizu, Tajms skvera u Njujorku, Big Bena u Londonu, Crvenog trga u Moskvi i Burdž Kalifa u Dubaiju, „najinstagramisanija“ su mesta na svetu, a pošto su se turisti umorili od slikanja pojavilo se novo zanimanje – vodič-fotograf!

Mnogi turisti smatraju da ako ne objave sliku na društvenim mrežama kao da nisu ni otputovali, pa su im poziranje i dobri filteri za fotografije na telefonu važniji od samog putovanja.

Pošto pravljenje dobrih fotografija može da uništi putovanja, pojavilo se novo zanimanje među turističkim radnicima – profesionalni fotograf! Ovi ljudi fotografišu, obrađuju slike i objavljuju ih klijentima na društvenim mrežama uz odlične „haštagove“. Experience Roma in One Day je trenutno super popularna tura koja uključuje vodiča-fotografa koji vodi do najfotogeničnijih mesta, slika turiste i, na kaju ture, obezbeđuje im 25 savršenih fotografija za društvene mreže. Shoot my travel je jedan od sajtova koji povezuje fotografe sa turistima na destinacijama širom sveta.