Beogradski Sajam turizma već više od 40 godina čuva tradiciju i ispunjava svetske standarde poslovanja, gradeći partnerske odnose sa izlagačima i poslovnim posetiocima. Ljubiteljima putovanja nudi brojne atraktivne i egzotične destinacije koje se predstavljaju kroz interesantan i šarolik program na štandovima i u sajamskim prostorima.

  • Najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi
  • 600 izlagača (2023. godine)
  • izlagači iz više od 30 zemalja
  • više od 100 domaćih i inostranih kupaca
  • više od 1.000 novinara iz zemlje i regiona
  • 36.742 posetilaca
  • do 50% popusta na prodaju aranžmana

Brojne nagrade i pohvale govore da se radi o najuspešnijoj turističkoj manifestaciji u Srbiji i regionu.

Beogradski sajam turizma

„Beograd, najnovija uspešna urbana priča”

New York Times

Ukoliko još uvek niste posetili Beograd očekuje vas pravo iznenađenje. „Berlin a na Balkanu“, „Grad sa energijom Njujorka“, „Urbana cool prestonica“. Okarakterisan kao „najperspektivniji grad u Evropi“, Beograd je hip i dinamičan grad, koji privlači posetioce iz celog sveta.

Grad kulture, inspiracije, sporta i festivala, prestonica Srbije predstavlja nesvakidašnju mešavinu bogate i šarenolike istorije, arhitekture i urbanog duha. Sa nekim od najatraktivnijih lokacija poput najstarijeg kulturno-istorijskog spomenika Beogradske tvrđave, boemske četvrti u centru grada Skadarlije, Knez Mihailove ulice, Starog i Novog dvora, zgrade Parlamenta, Hrama svetog Save, Zemuna i mnogih drugih, Beograd predstavlja kulturni centar jugoistočne Evrope.

Srbija

Dobrodošli u Srbiju, jednu od najuzbudljivijih novih destinacija u Evropi! Ima čitav spektar načina na koje možete upoznati Srbiju: kroz aktivan odmor u prekrasnoj prirodi, upoznavanjem raznolike kulture i nasleđa, zabavom u noćnim klubovima i čuvenim splavovima, učestvovanjem u radosnoj atmosferi EXIT festivala, Guče i brojnih drugih festivala, uživanjem u iskrenom gostoprimstvu seoskih domaćinstava i zdrave hrane srbijanskih specijaliteta, ili plovidbom prelepim plavim Dunavom, otkrivanjem raskošne harmonije prirode i kulture, i najveće klisure u Evropi. I ima bezbroj drugih razloga za posetu. Predlažemo da počnete avanturu čitanjem ove kratke priče o Srbiji.