Prvog dana Sajma turizma štand TOS-a posetio je ministar turizma R. Bugrarske, predstavnici Globalbog saveta za održivi turizam (GSTC) i predstavnici globalne mreže razvoja Ujedninjenih nacija (UNDP).

Ministar turizma R. Srbije, Husein Memić, i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, ugostili su delegaciju R. Bugarske koju je predvodio ministar turizma, Ilin Dimitrov. Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji u oblasti turizma, podsetili se dobrih rezultata u turizmu dve države u 2022. godini, ali i o mogućnostima da se saradnja između država unapredi i da još veći broj turista iz Bugarske u narednom periodu doputuje i doživi Srbiju.

Održan je sastanak i sa predstavnicima Globalnog saveta za održivi turizam (GSTC), Randy Durband, direktorGSTC i Dr. Ioannis Pappas, program direktor GST, Jelenom Manić Petronikolos, rukovodiocem programa za ciljeve održivog razvoja pri globalnoj mreži razvoja Ujedinjenih nacija (UNDP), Dr. Brooke Hansen, ispred Univerziteta Južna Florida, i predstavnicima lokalnih turističkih organizacija Novog Sada, Soko Banje, Knjaževca, Novog Pazara i Sremskih Karlovaca. Gosti su razmenili svoja iskustva i strategije imlementacije standarda održivog turizma, i zajedno sa TOS-om definisali dalje korake razvoja održivog turizma Srbije.

Na kraju radnog dela sajma, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, prisustvovala je B2B događaju sa predstavnicima turističkih agencija i organizacija iz Narodne Republike Kine, u organizaciji Privredne komore Srbije i Beogradskog sajma.

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 23. do 26. februara 2023. godine predstavlja turističku ponudu Srbije na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u Hali 4 Beogradskog sajma. Prvog dana sajma štand TOS-a bio je mesto susreta, razgovora, postignutih dogovora i mesto doživljaja najlepših destinacija Srbije.

 

24.2.2023./Vesti 2023./